Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cvjetnica u Rumi 

Započeli smo Veliki tjedan – velik po događajima koje slavimo tjekom ovoga tjedna osobito u velikom trodnevlju kako je u svojoj homiliji danas istaknuo naš župnik mon. Josip Ivešić.

Točno u deset sati, započeli smo misno slavlje ispred dvorane pastoralnog centra, kako je kod nas u Rumi običaj. Nakon čitanja Evanđelja i blagoslova grančica zaputili smo se u procesiji ka našoj crkvi gdje se slika prekrasnoga dana koji nam je danas darovao Gospodin, ubrzo u našem uhu pretvorila u muku Kristovu. Na vrlo simboličan način smo proživjeli upravo ono što i Krist za samo sedam dana – od pozdrava grančicama i slavlja uz poklike “Hosana” i slava Njemu iz roda Davidova, do strašne izdaje, bičevanja, muke i na koncu smrti Gospodinove.

Pred nama su dani Velikoga tjedna u kojima ćemo u utorak. 4. travnja, u 17.30h moliti Križni put u našoj crkvi, kao i u petak 7. travnja na kalvariji na katoličkom groblju (ukoliko to vreme dozvoli). Raspored misa i obreda možete pogledati u našem kalendaru na početnoj stranici sajta.

Odazovimo se i potaknimo druge da sudjeluju u obredima Velikog tjedna.

Ovdje možete pogledati fotografije sa današnje Svete Mise.