Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sjednica tiskovnog ureda Srijemske biskupije

Djelatnici i suradnici Tiskovnog ureda Srijemske biskupije održali su svoj radni susret u Rumi.

RUMA (TU) – Župa Uzvišenja sv. Križa u Rumi bila je domaćin radnog sastanka suradnika Tiskovnog ureda Srijemske biskupije, koji je započeo sv. misom u 18 sati u župnoj crkvi, a koju je predvodio srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina.

Uz Ravnatelja Tiskovnog ureda i srijemskog biskupa, prisustvovali su i domaći župnik i generalni vikar, mons. Josip Ivešić, te urednici i tehničari, Ana Hodak iz Šida, glavna urednica Nade, Sara Žurovski, iz Sr. Mitrovice, Petar Dujić iz Zemuna, Dražen Štimac iz Vognja, Darko Peka iz Novog Slankamena, i Marko Nagl iz Rume, koji je i vodio seminar.

Biskup je zahvalio prisutnima na velikom trudu i vidljivom iskoraku Srijemske biskupije u svijet društvenih mreža i digitalnih medija, iako je sve još na svojim počecima, ali je važna volja i trud ovih mladih ljudi. Zahvalio je zajedno s odogovrnim urednikom prisutnima na velikom i dobro odrađenom poslu u proteklim tjednima, te danas izlazi iz tiska i prva od ukupno četiri broja ovogodišnjeg lista Srijemske biskupije – “Nada”, u redizajniranom i kvalitativno obogaćenom izdanju i s novim sadržajima.

Analizirani su ljudski i tehnički resursi s kojima se raspolaže, te je stručnjak za onlajn marketing i digitalizaciju medija, Marko Nagl, pomogao određenim savjetima, smjernicama, te analizom dosadašnjih propusta ili neiskustva.

Razgovaralo se i o mogućnostima osnivanja posebnog multimedijalnog portala, kao i o pravnim i administrativnim uvjetima i izazovima, te o menadžmentu društvenih mreža.

Susret je zaključen zajedničkom večerom, i dogovorom za organizaciju velikog cjelodnevnog radnog seminara za sve župne dopisnike i medijske djelatnike.