Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Župa Ruma na „PROLEĆNOM TRGU“

U četvrtak, 25. travnja, župa Uzvišenja svetog Križa učestvovala je na manifestaciji „Prolećni trg“ u Rumi.

RUMA – Proljeće u Rumi od 15. do 30. travnja ima svoj trg, a 25. naša je župa bila dio tog proljeća. Najmlađi župljani zauzeli su najznačajnije mjesto u učešću u manifestaciji „Prolećni trg“, koja se po drugi put održava u našem gradu, a čiji program je osmišljen tako da sadrži mnoštvo radionica i aktivnosti namenjenih upravo najmlađima, a tokom trajanja obuhvatiće i tradiciju i običaje povodom Uskrsa, kao i događaje posvećene brizi o zdravlju, porodici, prirodi i humanitarnim akcijama.

Najprije se župnik, preč. Josip Ivešić, obratio nazočnima sve lijepo pozdravljajući, radostan što smo se okupili na gradskom trgu u Rumi u sklopu manifestacije “Prolećni trg”. Zahvalio je Turističkoj organizaciji Općine Ruma što nas je i ove godine pozvala da se uključimo u ovu lijepu manifestaciju, u ovome lijepome danu, “da proslavljamo zajedno i blagdan svetkovine Uskrsa koji je po katoličkom kalendaru prošao – još smo u uskrsnom vremenu, a po pravoslavnom kalendaru tek slijedi, ali pobjeda života je ona koja je u stvari činjenica koja nas sve povezuje i poziva na radost. Zato se želimo danas svi skupa radovati našem zajedništvu, ovome susretu i lijepim porukama koje ćemo, vjerujem, sa ovoga našega druženja odaslati jedni drugima, ali i svim ljudima dobre volje i svima onima koji su oko nas. Danas ćemo zapjevati onome koji je izvor naše radosti, to je Isus Krist, družiti se, svi su dobrodošli i svima hvala za odaziv i podršku bilo koje vrste.”

Djeca su potom otpjevala tri pjesme u slavu Kristovu, predvođena vjeroučiteljicom Marijom Ratančić, voditeljicom zbora Katarinom Atanacković, u pratnji gitare koju je svirao Zvonko Šmit, a podržana svojim župnikom, starijim župljanima, članovima zbora, i napose – svima okupljenima koji su sa radošću prihvatili pjesme. Poruke prigodnog sadržaja, iz Svetog pisma, literature i kratke afirmacije, male darove i ukrašena jaja sa porukom, djeca su podijelila okupljenima, nakon čega su se uključila u planirane kreativne aktivnosti crtanja i bojenja.

Lijep proletnji dan dao nam je svima druženje za pamćenje, u radosti Uskrsa, a sve u slavu Krista Isusa.

M. Mikolaci